Selamat Datang Ke Blog Batu Geliga, Buntat, Kayu Mistik dan Barang Berhikmah

Segala batu-batu geliga, buntat, mustika, kayuan dan barang-barang berhikmah yang asli dan alami dari Negeri Sabah yang dipaparkan di sini adalah untuk dikongsi bersama dan dimaharkan kepada yang berminat.Pihak saya juga mengalu-alukan semua pihak untuk bekerjasama dengan saya mencari barangan mistik dan harta karun di Negeri Sabah sejauhmana ianya dibolehkan oleh Hukum Islam dan Undang-undang Negeri Sabah. Insya Allah segala apa sahaja hikmah yang ada pada sesuatu barangan itu adalah DENGAN IZIN ALLAH YANG MAHA KUASA.

Tiada kuasa apa yang ada di alam ini melainkan daripadaNYA dan dengan izinNYA jua.INGAT...LAH..hanya DIA yang Maha Kuasa. Mulakan dengan BISMILLAH... tekadkan dengan IZINULLAH dan akhirkan dengan TAWAKKALTU ILALLAH

Sekiranya anda berminat dengan barangan dalam blog ini
SMS ke nombor 0128191941 atau whats up 01112686762 DATU SANGKULA JULASPI nyatakan jumlah mahar,masa,tarikh dan nama serta alamat penghantaran. Penghantaran akan dibuat dalam masa 3-4 hari menggunakan Pos Laju. Jika ada sebarang pertanyaan email ke : Sangkula.julaspi@gmail.com.

Rabu, 28 Mac 2012

BATU COMBONG LAUT


Batu Combong Laut ini bukannya batu biasa. Ianya adalah batu yang mempunyai nilai mistik dan antik yang tersendiri. Selalunya batu combong digunakan sebagai pelaris niaga dan tuah kerezekian. Batu Combong ini sebenarnya berasal dari karangan laut yang timbul ke permukaan laut bersama-sama dengan tumbuhan laut akibat selalu digigit dan dikerumuni oleh ikan-ikan. Ianya hanyut ke pantai diiringi oleh anak-anak ikan yang terus mengikutnya.

Ianya sebangsa dan sama fungsi dengan Batu Jilatan iaitu batu yang selalu dikerumuni oleh binatang hutan untuk dijilat. Kenapa dijilat hanya binatang yang tau, yang jelas semua haiwan akan terpanggil oleh Batu Jilatan.Jika Batu Jilatan dibuang ke dalam sungai, semua ikan dan makhluk air akan mendekati batu tersebut, demikian jugalah Batu Combong Laut.

Batu Combong ini berkhadam alami dan ianya berkhasiat untuk pelaris dagangan, pengundang tamu, penarik rezeki, pemanis diri, pengasih, penawar sakit kataguran jin dan hantu laut, penawar lemah-lemah badan dan ditakuti jin-jin jahat. Batu Combong Laut ini sesuai untuk dijadikan permata cincin. Insya Allah, lain hari aku akan canaikan sebahagiannya dan dipasak dengan kayu Balabak, mesti cantik punya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan