Selamat Datang Ke Blog Batu Geliga, Buntat, Kayu Mistik dan Barang Berhikmah

Segala batu-batu geliga, buntat, mustika, kayuan dan barang-barang berhikmah yang asli dan alami dari Negeri Sabah yang dipaparkan di sini adalah untuk dikongsi bersama dan dimaharkan kepada yang berminat.Pihak saya juga mengalu-alukan semua pihak untuk bekerjasama dengan saya mencari barangan mistik dan harta karun di Negeri Sabah sejauhmana ianya dibolehkan oleh Hukum Islam dan Undang-undang Negeri Sabah. Insya Allah segala apa sahaja hikmah yang ada pada sesuatu barangan itu adalah DENGAN IZIN ALLAH YANG MAHA KUASA.

Tiada kuasa apa yang ada di alam ini melainkan daripadaNYA dan dengan izinNYA jua.INGAT...LAH..hanya DIA yang Maha Kuasa. Mulakan dengan BISMILLAH... tekadkan dengan IZINULLAH dan akhirkan dengan TAWAKKALTU ILALLAH

Sekiranya anda berminat dengan barangan dalam blog ini
SMS ke atau whats up 01112686762 DATU SANGKULA JULASPI nyatakan jumlah mahar,masa,tarikh dan nama serta alamat penghantaran. Penghantaran akan dibuat dalam masa 3-4 hari menggunakan Pos Laju. Jika ada sebarang pertanyaan email ke : Sangkula.julaspi@gmail.com.

Isnin, 6 Jun 2016

TULANG JARI GAJAH MINA LAUT


Tulang Jari Gajah Mina. Pusaka orang lama dari Kepulauan Sulu. Gajah Mina adalah Raja segala haiwan di lautan dan menjadi legenda mistik lautan. Keberadaannya saling dikaitkan dengan Nabi Yunus A.S. dan Ikan Nun dalam Qisasul Anbia.

Auranya memang kuat. Asbab penunduk terutamanya untuk menundukkan haiwan di lautan.Gigunakan juga untuk dibawa memancing, menjala ikan dan memukat, Insya Allah beroleh tangkapan ikan dan haiwan laut.

Ditakuti oleh bangsa Siluman Laut seperti hantu dan Jin Air. Boleh digunakan untuk merawat rasukan dan histeria.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan