Selamat Datang Ke Blog Batu Geliga, Buntat, Kayu Mistik dan Barang Berhikmah

Segala batu-batu geliga, buntat, mustika, kayuan dan barang-barang berhikmah yang asli dan alami dari Negeri Sabah yang dipaparkan di sini adalah untuk dikongsi bersama dan dimaharkan kepada yang berminat.Pihak saya juga mengalu-alukan semua pihak untuk bekerjasama dengan saya mencari barangan mistik dan harta karun di Negeri Sabah sejauhmana ianya dibolehkan oleh Hukum Islam dan Undang-undang Negeri Sabah. Insya Allah segala apa sahaja hikmah yang ada pada sesuatu barangan itu adalah DENGAN IZIN ALLAH YANG MAHA KUASA.

Tiada kuasa apa yang ada di alam ini melainkan daripadaNYA dan dengan izinNYA jua.INGAT...LAH..hanya DIA yang Maha Kuasa. Mulakan dengan BISMILLAH... tekadkan dengan IZINULLAH dan akhirkan dengan TAWAKKALTU ILALLAH

Sekiranya anda berminat dengan barangan dalam blog ini
SMS ke atau whats up 01112686762 DATU SANGKULA JULASPI nyatakan jumlah mahar,masa,tarikh dan nama serta alamat penghantaran. Penghantaran akan dibuat dalam masa 3-4 hari menggunakan Pos Laju. Jika ada sebarang pertanyaan email ke : Sangkula.julaspi@gmail.com.

Isnin, 6 Jun 2016

PARANG BESI HITAM ULU TANDUK


Parang Besi Hitam. Parang yang mistik dan unik kerana bilah matanya tajam sehingga boleh digunakan untuk mencukur janggut. Besinya hitam seakan besi berani, jika diketuk dengan jari tiada deringan besi tetapi hanya bunyi seakan mengetuk kepingan plastik tebal.

Besinya jenis keras dan sedikit berat. Sesuai digunakan untuk menyembelih haiwan dan memotong tulang belulang. Tidak perlu diasah kerana matanya sentiasa tajam.Besinya seakan ada kandungan Minyak Bumi Beku. Parang ini ada isi ghaibnya dan boleh menjadi pendinding ghaib rumah dan si empunya.Ulunya diperbuat dari Tanduk Kerbau. Sarungnya buatan gaya lama dari jenis kayu keras.

1 ulasan:

  1. Assalamualaikum tuan.Berapa mahar parang besi hitam hulu tanduk?Terima kasih.

    BalasPadam