Selamat Datang Ke Blog Batu Geliga, Buntat, Kayu Mistik dan Barang Berhikmah

Segala batu-batu geliga, buntat, mustika, kayuan dan barang-barang berhikmah yang asli dan alami dari Negeri Sabah yang dipaparkan di sini adalah untuk dikongsi bersama dan dimaharkan kepada yang berminat.Pihak saya juga mengalu-alukan semua pihak untuk bekerjasama dengan saya mencari barangan mistik dan harta karun di Negeri Sabah sejauhmana ianya dibolehkan oleh Hukum Islam dan Undang-undang Negeri Sabah. Insya Allah segala apa sahaja hikmah yang ada pada sesuatu barangan itu adalah DENGAN IZIN ALLAH YANG MAHA KUASA.

Tiada kuasa apa yang ada di alam ini melainkan daripadaNYA dan dengan izinNYA jua.INGAT...LAH..hanya DIA yang Maha Kuasa. Mulakan dengan BISMILLAH... tekadkan dengan IZINULLAH dan akhirkan dengan TAWAKKALTU ILALLAH

Sekiranya anda berminat dengan barangan dalam blog ini
SMS ke atau whats up 01112686762 DATU SANGKULA JULASPI nyatakan jumlah mahar,masa,tarikh dan nama serta alamat penghantaran. Penghantaran akan dibuat dalam masa 3-4 hari menggunakan Pos Laju. Jika ada sebarang pertanyaan email ke : Sangkula.julaspi@gmail.com.

Selasa, 16 September 2014

GELIGA MANI GAJAH

Geliga Mani Gajah.Kira mau simpan untuk kegunaan senndiri, ikat sebagai kalung untuk dibawa jalan-jalan cari makan.Kalau buat kalung, orang nda parasan kalau bawa mangurat, konon-konon mau tapuk tapi ramai yang tanya, jadi siapa yang benar-benar minat mangkali kalau ngam cerita boleh runding kalau kena maharnya.

Geliga ni, kecil saja macam jari telunjuk,tapi lihat saja apa ukiran tertulis di geliga ini, malaslah aku mau kasi tau, kamu bacalah sendiri.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan