Selamat Datang Ke Blog Batu Geliga, Buntat, Kayu Mistik dan Barang Berhikmah

Segala batu-batu geliga, buntat, mustika, kayuan dan barang-barang berhikmah yang asli dan alami dari Negeri Sabah yang dipaparkan di sini adalah untuk dikongsi bersama dan dimaharkan kepada yang berminat.Pihak saya juga mengalu-alukan semua pihak untuk bekerjasama dengan saya mencari barangan mistik dan harta karun di Negeri Sabah sejauhmana ianya dibolehkan oleh Hukum Islam dan Undang-undang Negeri Sabah. Insya Allah segala apa sahaja hikmah yang ada pada sesuatu barangan itu adalah DENGAN IZIN ALLAH YANG MAHA KUASA.

Tiada kuasa apa yang ada di alam ini melainkan daripadaNYA dan dengan izinNYA jua.INGAT...LAH..hanya DIA yang Maha Kuasa. Mulakan dengan BISMILLAH... tekadkan dengan IZINULLAH dan akhirkan dengan TAWAKKALTU ILALLAH

Sekiranya anda berminat dengan barangan dalam blog ini
SMS ke nombor 0128191941 atau whats up 01112686762 DATU SANGKULA JULASPI nyatakan jumlah mahar,masa,tarikh dan nama serta alamat penghantaran. Penghantaran akan dibuat dalam masa 3-4 hari menggunakan Pos Laju. Jika ada sebarang pertanyaan email ke : Sangkula.julaspi@gmail.com.

Rabu, 31 Oktober 2012

GELIGA KIMA PUTIH

Geliga Kima Putih diperolehi dari Kerang jenis Kima ( spesisi kerang terbesar di dunia ) yang banyak terdapat di perairan Sabah. Ada 3 biji sahaja dan bentuknya tidak sekata.

Geliga Kima Putih lebih kepada untuk pengasihan, pelaris perniagaan dan fengsui yang baik. Dalam bidang perubatan tradisional Geliga Kima Putih berkhasiat untuk mengubat orang yang tersampuk jin laut dan pendinding diri ketika menangkap ikan. Ada juga orang yang menggunakan geliga jenis ini untuk asbab mendapatkan hasil tangkapan ikan dan kerangan laut.

Geliga jenis ini boleh membesar jika diletakkan dalam air masin.

1 ulasan: