Selamat Datang Ke Blog Batu Geliga, Buntat, Kayu Mistik dan Barang Berhikmah

Segala batu-batu geliga, buntat, mustika, kayuan dan barang-barang berhikmah yang asli dan alami dari Negeri Sabah yang dipaparkan di sini adalah untuk dikongsi bersama dan dimaharkan kepada yang berminat.Pihak saya juga mengalu-alukan semua pihak untuk bekerjasama dengan saya mencari barangan mistik dan harta karun di Negeri Sabah sejauhmana ianya dibolehkan oleh Hukum Islam dan Undang-undang Negeri Sabah. Insya Allah segala apa sahaja hikmah yang ada pada sesuatu barangan itu adalah DENGAN IZIN ALLAH YANG MAHA KUASA.

Tiada kuasa apa yang ada di alam ini melainkan daripadaNYA dan dengan izinNYA jua.INGAT...LAH..hanya DIA yang Maha Kuasa. Mulakan dengan BISMILLAH... tekadkan dengan IZINULLAH dan akhirkan dengan TAWAKKALTU ILALLAH

Sekiranya anda berminat dengan barangan dalam blog ini
SMS ke atau whats up 01112686762 DATU SANGKULA JULASPI nyatakan jumlah mahar,masa,tarikh dan nama serta alamat penghantaran. Penghantaran akan dibuat dalam masa 3-4 hari menggunakan Pos Laju. Jika ada sebarang pertanyaan email ke : Sangkula.julaspi@gmail.com.

Ahad, 6 Disember 2015

CINCIN PERMATA GELIGA GAJAH MANICincin Permata Geliga Gajah Mani. Geliga Gajah Mani adalah Mani gajah yang terdapat pada gading gajah dan bukannya jenis Mani Gajah sperma gajah.

Dalam Kitab Kuno India, geliga ini dikatakan terdapat pada bahagian Pangkal Gading Gajah. Mani Gajah jenis ini adalah berupa sebutir titik putih sebesar beras pada Gading Gajah Putih. Kalangan handalan mistik mencari mani gajah ini yang dikatakan mempunyai unsur ghaib dan kuat daya mistiknya.Hanya Raja Gajah Jantan sahaja yang mempunyai Geliga Gajah Mani.

Penunduk ampuh yang memukau dan menakluk pandangan orang, pemikat dan pelet yang kuat untuk memikat wanita. Pendinding ampuh, penakluk amukan orang garang, pelaris niaga dan pemanis diri yang kuat.

Ring jenis tembaga suasa saiz 9/10.Koleksi orang lama.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan