Selamat Datang Ke Blog Batu Geliga, Buntat, Kayu Mistik dan Barang Berhikmah

Segala batu-batu geliga, buntat, mustika, kayuan dan barang-barang berhikmah yang asli dan alami dari Negeri Sabah yang dipaparkan di sini adalah untuk dikongsi bersama dan dimaharkan kepada yang berminat.Pihak saya juga mengalu-alukan semua pihak untuk bekerjasama dengan saya mencari barangan mistik dan harta karun di Negeri Sabah sejauhmana ianya dibolehkan oleh Hukum Islam dan Undang-undang Negeri Sabah. Insya Allah segala apa sahaja hikmah yang ada pada sesuatu barangan itu adalah DENGAN IZIN ALLAH YANG MAHA KUASA.

Tiada kuasa apa yang ada di alam ini melainkan daripadaNYA dan dengan izinNYA jua.INGAT...LAH..hanya DIA yang Maha Kuasa. Mulakan dengan BISMILLAH... tekadkan dengan IZINULLAH dan akhirkan dengan TAWAKKALTU ILALLAH

Sekiranya anda berminat dengan barangan dalam blog ini
SMS ke nombor 0128191941 atau whats up 01112686762 DATU SANGKULA JULASPI nyatakan jumlah mahar,masa,tarikh dan nama serta alamat penghantaran. Penghantaran akan dibuat dalam masa 3-4 hari menggunakan Pos Laju. Jika ada sebarang pertanyaan email ke : Sangkula.julaspi@gmail.com.

Sabtu, 12 Mei 2012

GELIGA HELANG


Geliga burung Helang ini diperolehi dari sarang burung helang yang telah ditinggalkan oleh si burung helang anak beranak. Nda basar, saiznya sebesar dua jari orang dewasa dan panjangnya macam separuh tu mouse komputer, lupa ba aku ambil gambar bandingan, jadi main agak-agak saja.


Geliga Helang ini kununnya berguna untuk merabut paluang dalam kehidupan, apa urusan kita selalunya manyangkut, macam kuku helang juga. Kalau ada anak-anak yang sawan, sanang saja tangas batu ini dengan asap kamanyan dan kasi asap budak tu, sawannya akan hilang. tapi janganlah ba talampau banyak asap, nanti talabih sudah bilang si Stacy  AF, lamas pula budak tu, aku pula kamu salahkan.

Satu lagi kan... ( amaran...: jangan kamu ikut ajaran ini, nda ku tanggung dusa kamu, tanggung sandiri ) kata urang kono batu helang ini kalau bikin kasi mandi ayam sabung tiap-tiap pagi sebelum ayam tu dijamur, bikin barani ayam, nda pandai rega ayam tu, basabung sampai mati dan lagi ayam lawan jadi takut, kanampakannya helang yang dilawannya.lucu juga ayam tu... kana silap matanya maklumlah ba ayam sama helang kan musuh katat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan