Selamat Datang Ke Blog Batu Geliga, Buntat, Kayu Mistik dan Barang Berhikmah

Segala batu-batu geliga, buntat, mustika, kayuan dan barang-barang berhikmah yang asli dan alami dari Negeri Sabah yang dipaparkan di sini adalah untuk dikongsi bersama dan dimaharkan kepada yang berminat.Pihak saya juga mengalu-alukan semua pihak untuk bekerjasama dengan saya mencari barangan mistik dan harta karun di Negeri Sabah sejauhmana ianya dibolehkan oleh Hukum Islam dan Undang-undang Negeri Sabah. Insya Allah segala apa sahaja hikmah yang ada pada sesuatu barangan itu adalah DENGAN IZIN ALLAH YANG MAHA KUASA.

Tiada kuasa apa yang ada di alam ini melainkan daripadaNYA dan dengan izinNYA jua.INGAT...LAH..hanya DIA yang Maha Kuasa. Mulakan dengan BISMILLAH... tekadkan dengan IZINULLAH dan akhirkan dengan TAWAKKALTU ILALLAH

Sekiranya anda berminat dengan barangan dalam blog ini
SMS ke atau whats up 01112686762 DATU SANGKULA JULASPI nyatakan jumlah mahar,masa,tarikh dan nama serta alamat penghantaran. Penghantaran akan dibuat dalam masa 3-4 hari menggunakan Pos Laju. Jika ada sebarang pertanyaan email ke : Sangkula.julaspi@gmail.com.

Isnin, 26 Januari 2015

KALUNG BOBOHIZANKalung Lama Bobohizan. Warisan orang lama suku  Momogun di Sabah. Manik buatan lama yang tiada lagi dipasaran sekarang.

Kalung dipasangkan dengan  Tulang Surui iaitu sejenis Burung Puaka yang dianggap mistik dan berpuaka,Kulit Harimau mati buragan dan Loceng tembaga lama.

Kalung ini digunakan oleh orang zaman dahulu untuk berhubung dengan alam halus dan alam jin, upacara perubatan tradisional, pemujaan, pendinding diri dari anasiar jahat, penggerun musuh, digunakan dalam peperangan dan lawan adu ilmu batin.

Sesuai dibuat koleksi mistik bagi yang berminat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan