Selamat Datang Ke Blog Batu Geliga, Buntat, Kayu Mistik dan Barang Berhikmah

Segala batu-batu geliga, buntat, mustika, kayuan dan barang-barang berhikmah yang asli dan alami dari Negeri Sabah yang dipaparkan di sini adalah untuk dikongsi bersama dan dimaharkan kepada yang berminat.Pihak saya juga mengalu-alukan semua pihak untuk bekerjasama dengan saya mencari barangan mistik dan harta karun di Negeri Sabah sejauhmana ianya dibolehkan oleh Hukum Islam dan Undang-undang Negeri Sabah. Insya Allah segala apa sahaja hikmah yang ada pada sesuatu barangan itu adalah DENGAN IZIN ALLAH YANG MAHA KUASA.

Tiada kuasa apa yang ada di alam ini melainkan daripadaNYA dan dengan izinNYA jua.INGAT...LAH..hanya DIA yang Maha Kuasa. Mulakan dengan BISMILLAH... tekadkan dengan IZINULLAH dan akhirkan dengan TAWAKKALTU ILALLAH

Sekiranya anda berminat dengan barangan dalam blog ini
SMS ke nombor 0128191941 atau whats up 01112686762 DATU SANGKULA JULASPI nyatakan jumlah mahar,masa,tarikh dan nama serta alamat penghantaran. Penghantaran akan dibuat dalam masa 3-4 hari menggunakan Pos Laju. Jika ada sebarang pertanyaan email ke : Sangkula.julaspi@gmail.com.

Isnin, 4 Februari 2013

RAJA KAYU SABAH DAN MINYAK RAJA KAYU

                                                              RAJA KAYU SABAH
                                                               MINYAK RAJA KAYU

Raja Kayu Sabah ini memang tidak asing lagi sehingga menjadi salah satu ikon Negeri Sabah. Kayu ini banyak khasiatnya dari segi mistik dan perubatan tradisional.

 Raja Kayu berguna sebagai pendinding diri dari gangguan jin dan syaitan, sihir, penawar luka, penawar kudis dan penyakit kulit, penawar sengatan binatang berbisa,sakit badan, sakit urat saraf, pengasih dan sebagai media penunduk manusia dan binatang.

Minyak Raja Kayu Asli pula berkhasiat mengubati;
1. Sakit pinggang
2. Lenguh kebas
3. Sejuk kaki dan tangan
4. Senak dan kembung
5. Terpelecok dan salah urat
6. Bengkak-bengkak
7. Digigit binatang bisa
8. Bisa-bisa kuku
9. Kudis, gatal
10.Terkena air panas, luka
11.Sakit dada
12. Asma dan batuk
13.Kena angin ahmar

Minyak ini keluaran Industri Tani Sabah. Contoh minyak di atas bukan untuk dijual, tetapi jika ada yang berminat untuk memborong, tempahan boleh diuruskan dengan pihak pengeluar yang berlesen dan berdaftar dengan Kementerian Kesihatan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan