Selamat Datang Ke Blog Batu Geliga, Buntat, Kayu Mistik dan Barang Berhikmah

Segala batu-batu geliga, buntat, mustika, kayuan dan barang-barang berhikmah yang asli dan alami dari Negeri Sabah yang dipaparkan di sini adalah untuk dikongsi bersama dan dimaharkan kepada yang berminat.Pihak saya juga mengalu-alukan semua pihak untuk bekerjasama dengan saya mencari barangan mistik dan harta karun di Negeri Sabah sejauhmana ianya dibolehkan oleh Hukum Islam dan Undang-undang Negeri Sabah. Insya Allah segala apa sahaja hikmah yang ada pada sesuatu barangan itu adalah DENGAN IZIN ALLAH YANG MAHA KUASA.

Tiada kuasa apa yang ada di alam ini melainkan daripadaNYA dan dengan izinNYA jua.INGAT...LAH..hanya DIA yang Maha Kuasa. Mulakan dengan BISMILLAH... tekadkan dengan IZINULLAH dan akhirkan dengan TAWAKKALTU ILALLAH

Sekiranya anda berminat dengan barangan dalam blog ini
SMS ke atau whats up 01112686762 DATU SANGKULA JULASPI nyatakan jumlah mahar,masa,tarikh dan nama serta alamat penghantaran. Penghantaran akan dibuat dalam masa 3-4 hari menggunakan Pos Laju. Jika ada sebarang pertanyaan email ke : Sangkula.julaspi@gmail.com.

Sabtu, 17 Mac 2018

GELIGA IKAN PARI


Geliga Ikan Pari. Dari perut ikan Pari Helang yang besar. Pusaka orang nelayan yang didapat daripada bangsa Palau yang tinggal dalam perahu seumur hidup mereka.

Digunakan untuk memudahkan tangkapan ikan seperti memancing, memukat dan seumpamanya. Pendinding diri dari gangguan jin laut terutamanya ketika memanah ikan atau scuba diving.Jika terkena gangguan halus dari lautan, rendam kasi mandi, Insya Allah hilang macam silap mata saja, tiada baca-baca atau jampi-jampi.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan