Selamat Datang Ke Blog Batu Geliga, Buntat, Kayu Mistik dan Barang Berhikmah

Segala batu-batu geliga, buntat, mustika, kayuan dan barang-barang berhikmah yang asli dan alami dari Negeri Sabah yang dipaparkan di sini adalah untuk dikongsi bersama dan dimaharkan kepada yang berminat.Pihak saya juga mengalu-alukan semua pihak untuk bekerjasama dengan saya mencari barangan mistik dan harta karun di Negeri Sabah sejauhmana ianya dibolehkan oleh Hukum Islam dan Undang-undang Negeri Sabah. Insya Allah segala apa sahaja hikmah yang ada pada sesuatu barangan itu adalah DENGAN IZIN ALLAH YANG MAHA KUASA.

Tiada kuasa apa yang ada di alam ini melainkan daripadaNYA dan dengan izinNYA jua.INGAT...LAH..hanya DIA yang Maha Kuasa. Mulakan dengan BISMILLAH... tekadkan dengan IZINULLAH dan akhirkan dengan TAWAKKALTU ILALLAH

Sekiranya anda berminat dengan barangan dalam blog ini
SMS ke atau whats up 01112686762 DATU SANGKULA JULASPI nyatakan jumlah mahar,masa,tarikh dan nama serta alamat penghantaran. Penghantaran akan dibuat dalam masa 3-4 hari menggunakan Pos Laju. Jika ada sebarang pertanyaan email ke : Sangkula.julaspi@gmail.com.

Selasa, 22 September 2015

CINCIN GELIGA ULIN MANANG


Cincin Geliga Ulin Manang. Ulin Manang sangat terkenal di Kalimantan. Kayu Ulin sangat keras, berat, tahan dan bersifat akan tenggelam dalam air walaupun cuma abuknya.

Ulin Manang pula, walaupun adalah Kayu Ulin asli, tetapi ia akan timbul di air dan melawan arus. Oleh itu ia dikenali sebagai Kayu Ulin Manang. Sifatnya yang timbul adalah luar biasa dan mistik serta berlawanan dengan sifat asal Kayu Ulin. Kayu Ulin Manang dianggap mistik dan dipercayai ia menyerap semua aura kayu di sekelilingnya sehingga kayu yang berhampiran akan mati sendirinya.

Geliga Ulin Manang ini adalah dari teras Fosil Kayu Ulin Manang yang telah mengeras menjadi batu. Mistik, unik dan antik.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan