Selamat Datang Ke Blog Batu Geliga, Buntat, Kayu Mistik dan Barang Berhikmah

Segala batu-batu geliga, buntat, mustika, kayuan dan barang-barang berhikmah yang asli dan alami dari Negeri Sabah yang dipaparkan di sini adalah untuk dikongsi bersama dan dimaharkan kepada yang berminat.Pihak saya juga mengalu-alukan semua pihak untuk bekerjasama dengan saya mencari barangan mistik dan harta karun di Negeri Sabah sejauhmana ianya dibolehkan oleh Hukum Islam dan Undang-undang Negeri Sabah. Insya Allah segala apa sahaja hikmah yang ada pada sesuatu barangan itu adalah DENGAN IZIN ALLAH YANG MAHA KUASA.

Tiada kuasa apa yang ada di alam ini melainkan daripadaNYA dan dengan izinNYA jua.INGAT...LAH..hanya DIA yang Maha Kuasa. Mulakan dengan BISMILLAH... tekadkan dengan IZINULLAH dan akhirkan dengan TAWAKKALTU ILALLAH

Sekiranya anda berminat dengan barangan dalam blog ini
SMS ke nombor 0128191941 atau whats up 01112686762 DATU SANGKULA JULASPI nyatakan jumlah mahar,masa,tarikh dan nama serta alamat penghantaran. Penghantaran akan dibuat dalam masa 3-4 hari menggunakan Pos Laju. Jika ada sebarang pertanyaan email ke : Sangkula.julaspi@gmail.com.

Khamis, 6 Jun 2013

BADAR API


Badar Api ini akan bertindak balas dengan magnet. Dikenali juga dengan Badar Besi Api. Warnanya kemerahan berurat-urat seakan api yang marak menyala.

Khasiat Badar Api adalah pelias tembak, perangsang berani, wibawa diri, menghilangkan rasa ragu dan kegelisahan, menghilangkan sifat penakut dan rendah diri,pendinding diri dari serangan zahir dan batin atau gangguan sihir. Sesuai di bawa ke medan perang atau untuk penunduk umum dalam ucapan.

Dalam bidang perubatan Badar Besi Api berguna sebagai merawat masalah urat saraf, sejuk ngilu dan berkaitan masalah jantung.

Badar Besi adalah salah satu batu cincin yang menjadi pakaian Rasululllah dan Saidina Ali.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan