Selamat Datang Ke Blog Batu Geliga, Buntat, Kayu Mistik dan Barang Berhikmah

Segala batu-batu geliga, buntat, mustika, kayuan dan barang-barang berhikmah yang asli dan alami dari Negeri Sabah yang dipaparkan di sini adalah untuk dikongsi bersama dan dimaharkan kepada yang berminat.Pihak saya juga mengalu-alukan semua pihak untuk bekerjasama dengan saya mencari barangan mistik dan harta karun di Negeri Sabah sejauhmana ianya dibolehkan oleh Hukum Islam dan Undang-undang Negeri Sabah. Insya Allah segala apa sahaja hikmah yang ada pada sesuatu barangan itu adalah DENGAN IZIN ALLAH YANG MAHA KUASA.

Tiada kuasa apa yang ada di alam ini melainkan daripadaNYA dan dengan izinNYA jua.INGAT...LAH..hanya DIA yang Maha Kuasa. Mulakan dengan BISMILLAH... tekadkan dengan IZINULLAH dan akhirkan dengan TAWAKKALTU ILALLAH

Sekiranya anda berminat dengan barangan dalam blog ini
SMS ke atau whats up 01112686762 DATU SANGKULA JULASPI nyatakan jumlah mahar,masa,tarikh dan nama serta alamat penghantaran. Penghantaran akan dibuat dalam masa 3-4 hari menggunakan Pos Laju. Jika ada sebarang pertanyaan email ke : Sangkula.julaspi@gmail.com.

Jumaat, 30 September 2016

AMBERGRIS MANI GAJAH MINA

Ambergris Mani Gajah Mina. Mempunyai daya mistik sebagai media pengasih yang melebihi kekuatan mistik Mani Gajah. Penarik kekayaan sehingga dianggap sebagai Harta Karun Laut. Ambergris yang sangat langka dan dipercayai tidak semua Ikan Nun yang ada di lautan akan mengeluarkan Amber. Hanya Ikan Nun jantan dan raja ikan sahaja yang akan mengeluarkan Ambergris.

Ikan Nun atau Gajah Mina adalah ikan yang menyelamatkan Nabi Yunus A.S. ketika baginda jatuh ke dalam laut dan ditelan oleh ikan Nun. Ketika di dalam perut ikan Nun, Nabi Yunus berzikir dan akhirnya dimuntahkan oleh ikan Nun dalam keadaan masih hidup. Oleh itu, ikan Nun dianggap sebagai Raja Lautan dan Raja Segala Hidupan Laut. Amber juga kadang kala dikenali sebagai Muntah Ikan Nun.

Amber yang dihasilkan oleh Ikan Nun akan dihurung oleh segenap hidupan laut sama ada ikan, udang, sotong, burung dan akan mengundang mistik lautan untuk mendekati Ambergris. Justeru itu, ia berguna sebagai media :
1. Pengasih ampuh
2. Pelaris ampuh
3. Kekayaan dan kerezekian
4. Pemikat hati orang
5. Penunduk makhluk hidup
6. Pemanggil orang agar meminati dan menyukai kita
7.  Pengundang peluang hidup
8. Perangsang seksual
9. Perubatan penyakit dalaman seperti asma, lemah tenaga batin, gangguan saraf, kusut fikiran atau stress, gangguan halus, lemah jantung dan melancarkan aliran darah. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan