Selamat Datang Ke Blog Batu Geliga, Buntat, Kayu Mistik dan Barang Berhikmah

Segala batu-batu geliga, buntat, mustika, kayuan dan barang-barang berhikmah yang asli dan alami dari Negeri Sabah yang dipaparkan di sini adalah untuk dikongsi bersama dan dimaharkan kepada yang berminat.Pihak saya juga mengalu-alukan semua pihak untuk bekerjasama dengan saya mencari barangan mistik dan harta karun di Negeri Sabah sejauhmana ianya dibolehkan oleh Hukum Islam dan Undang-undang Negeri Sabah. Insya Allah segala apa sahaja hikmah yang ada pada sesuatu barangan itu adalah DENGAN IZIN ALLAH YANG MAHA KUASA.

Tiada kuasa apa yang ada di alam ini melainkan daripadaNYA dan dengan izinNYA jua.INGAT...LAH..hanya DIA yang Maha Kuasa. Mulakan dengan BISMILLAH... tekadkan dengan IZINULLAH dan akhirkan dengan TAWAKKALTU ILALLAH

Sekiranya anda berminat dengan barangan dalam blog ini
SMS ke atau whats up 01112686762 DATU SANGKULA JULASPI nyatakan jumlah mahar,masa,tarikh dan nama serta alamat penghantaran. Penghantaran akan dibuat dalam masa 3-4 hari menggunakan Pos Laju. Jika ada sebarang pertanyaan email ke : Sangkula.julaspi@gmail.com.

Sabtu, 2 Januari 2016

GELIGA DONGOR PULAU MANTANAN


Geliga Dongor Pulau Mantanani.Berasal dari Pulau Mantanani. Pemilik asal adalah orang Bajau Ubian.

Menurut  pemilik asal, geliga ini kebal darurat dan asbab kekuatan tenaga zahir dan batin.Geliga ini bertindak balas dengan magnet dan diambil dari Dongor yang mati buragan.

Geliga ini jika dibawa untuk menangkap ikan di laut selalunya pembawa geliga tidak balik dengan tangan kosong. Seakan ada bisikan di hati di mana lokasi yang banyak ikan untuk dipancing, dijala atau dipukat.

Rezeki di tangan Allah, asab hanya penyebab. Wallahu ahlam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan